Dingen om te doen: bezoek de Baur stichting – Museum van oost-Aziatische kunst in Genève

Alfred Baur (1865-1951) was een Zwitserse zakenman die veel tijd in Azie doorbracht, en van de gelegenheid gebruik maakte om Chinese en Japanese kunst te verzamelen. Wat zijn verzameling bijzonder maakt is ten eerste zijn onberispelijke goede smaak: hij verkoos altijd kwaliteit over kwantiteit, en het verfijnde boven het protserige. Bovendien kocht hij een paar jaar voor zijn dood een huis in Genève om de verzameling tentoon te stellen, en hij creëerde een stichting om het museum te beheren. Het resultaat is een van de mooiste kleine museums in Europa: de Baur stichting, een museum van Oost-Aziatische kunst in Genève.

Zie op: Google maps, OpenStreetMap


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie