Over deze site

Het is tegenwoordig simpel om naar vrijwel elke plaats op aarde te reizen: betaal wat geld, zit in een lawaaige buis, ingesnoerd in een kleine stoel, en je bent er.

De vraag is: wat doe de daar als je er eenmaal bent? Veel mensen doen gewoon de dingen die ze thuis zouden willen doen: naar een mooi zonnig strand gaan, winkelen, naar wat leuke restaurants gaan, en wat boeken lezen. Dat werkt goed als je wilt ontspannen, maar je leeft wel in een zeepbel, en het is niet erg bevredigend voor de cultureel nieuwsgierigen.

Hoe zit het dan met de lokale attracties? Er is altijd wel iemand die wil verklaren dat iets absoluut moet zien of doen. Ze kunnen gelijk hebben, maar de kans is groot dat je tussen andere bezoekers loopt die absoluut het zelfde moeten zien of doen. In hordes. Voor je het weet ben je terug in de zeepbel, omgeven door collega toeristen, museum bewakers, obers, hotel personeel, en mensen die je dingen willen verkopen.

Wat moet je dan doen? Je gaat er gewoon op uit om iets over de plaats zelf te leren. Door alleen maar rond te wandelen leer je dat de mensen daar een opvallend gelijk leven leiden als de mensen thuis. Jawel, ze kunnen rijker of armer zijn, maar ze zijn net zo zeer bezig met all de kleine en grote zorgen over werk, eten, onderdak, gezondheid, en wat lol in hun leven hebben.

Reacties

Geef een reactie